Kinder EHBO

Als er iets gebeurt met kinderen, willen we allemaal direct en adequaat kunnen handelen. Daarom hebben we een training ontwikkeld voor iedereen die de basis van kinder-EHBO onder de knie wil krijgen.

Voor wie

Deze cursus is speciaal ontworpen voor ouders, grootouders, babysitters en iedereen die regelmatig voor kinderen zorgt. Of je nu net ouder bent geworden, je kleinkinderen regelmatig ziet, of af en toe oppast, deze training biedt essentiële kennis over kinder-EHBO.

Je leert praktische vaardigheden, zoals hoe te handelen bij een bloedneus, wat te doen bij een voorwerp in het oor, en hoe te reageren in geval van een val uit een schommel. Daarnaast krijg je inzicht in wanneer het nodig is om direct specialistische hulp in te schakelen.

Deze workshops zijn perfect voor jonge gezinnen en babysitters die willen leren hoe ze in noodsituaties snel en effectief kunnen handelen om de veiligheid van kinderen te waarborgen.

Wat behandelen we in de training:

Tijdens onze training behandelen we een breed scala aan onderwerpen waaronder:

  • Benaderen van het slachtoffer
  • Controleren van het bewustzijn en de ademhaling
  • Reanimatie bij baby’s en kinderen
  • Toepassen van de stabiele zijligging
  • Handige verbandtechnieken specifiek gericht op kinderen
  • Eerste hulp bij brandwonden
  • Preventie en behandeling van oververhitting bij kinderen
  • Praktische tips die direct toepasbaar zijn

Onze trainingen worden verzorgd door ervaren instructeurs uit de praktijk, en er is altijd ruimte voor vragen en eigen inbreng. De groepen zijn klein, met een maximum van 10 personen, zodat er voldoende aandacht is voor elke deelnemer.

De basis training duurt 2.5 uur en kost €50,- per persoon. Na afronding van de training ontvang je een bewijs van deelname dat 1 jaar geldig is.

Voor deze training is geen thuisstudie of voorbereiding vereist. We zorgen ervoor dat je alle benodigde kennis en vaardigheden tijdens de training opdoet. Neem contact met ons op als je interesse hebt.

EHAK

Indien je interesse hebt in een meer uitgebreide training, zoals de EHAK (Eerste Hulp Aan Kinderen), kunnen wij deze zeker voor u verzorgen. Onze EHAK-training bestaat uit een E-learning module die je thuis kunt volgen en een praktijk gedeelte. Deze cursus heeft de de mogelijkheid om, indien gewenst, een certificaat te behalen.

Voor meer informatie over de EHAK-training en een passende offerte kun je contact met ons opnemen. We staan klaar om u te voorzien van alle benodigde details en aan uw specifieke wensen tegemoet te komen.